Goede raad voor alle ouders en aanstaande ouders!

De uitdagingen van het opvoeden van kinderen veranderen dagelijks en soms van uur tot uur. Of je kind nu een peuter of een tiener is, het komt niet met een gebruiksaanwijzing. Dit artikel geeft enkele tips uit de praktijk om je te helpen je weg te vinden door de hindernisbaan die het ouderschap soms kan zijn.

Eet zo vaak als je kunt met je gezin. Samen met je kinderen eten moedigt gezonde eetgewoonten aan. Het geeft je ook de kans om als gezin weer met elkaar in contact te komen, om te bespreken wat er die dag allemaal gebeurd is. Als je als gezin samen eet, weet je waar je kinderen zijn en wat ze ’s avonds aan het doen zijn, wat het gemakkelijker maakt om destructief gedrag in te dammen of onder controle te houden.

Sluit je aan bij een borstvoedingsondersteunings- en opvoedingsgroep vóór de bevalling om je te helpen je op je gemak te voelen bij het geven van borstvoeding. Vrouwen die zich vóór de bevalling bij een groep aansluiten voelen zich meestal veel comfortabeler bij het geven van borstvoeding dan degenen die dat niet deden. De mogelijkheid om te leren en vragen te stellen voordat je een huilende baby voor je hebt is een redder in nood.

Als je de pony’s van je kind knipt en het niet voor elkaar krijgt ze er goed uit te laten zien, knip ze dan niet van oor tot oor. Probeer aan het eind van de ene wenkbrauw te beginnen en in te knippen tot je bij het eind van de andere wenkbrauw bent. Zo zullen de pony’s van je kind er uitzien alsof ze professioneel geknipt zijn.

Een goede opvoedtip is om je kind nooit verbaal te mishandelen. Mishandeling is mishandeling, in welke vorm dan ook. Door je kind verbaal te mishandelen kan het zich waardeloos en verward voelen, en kan het in zijn latere leven tot een veelheid van emotionele problemen leiden. Mishandel je kind nooit verbaal, onder geen enkele omstandigheid.

Je huwelijk is net zo belangrijk als je kinderen, dus zorg er goed voor. Je hebt als stel tijd samen nodig om ervoor te zorgen dat je de passie levend houdt, dus zorg ervoor dat je één keer per week een afspraakavond hebt waarop het alleen jij en je echtgenoot is. De kinderen zullen er zijn als je thuiskomt!

Je moet proberen je hobby’s met je kinderen te delen om te zien of jullie enkele gemeenschappelijke interesses delen. Als zij niet houden van de dingen die jij leuk vindt wees dan niet boos op hen. Herinner ze er steeds aan dat ze vrij zijn om hun eigen gedachten en gevoelens over dingen te hebben.

Praat met de school over die zware leerboeken die je kind heen en weer tussen school en thuis moet dragen. Ondanks pogingen van de medische wereld om hen te waarschuwen, blijven veel scholen schijnbaar vergeetachtig voor de mogelijke gevaren van kinderen die lasten dragen die lichamelijk te veel voor hen zijn.

Beantwoord de vragen van je kinderen nooit met “Omdat ik het zeg!” Tenminste, niet de eerste keer dat ze het vragen. Het is belangrijk om een kind uit te leggen waarom het in de problemen zit, of waarom het iets niet mag doen. Het is mogelijk dat het voor hen zinvoller wordt en dat ze zullen vermijden te doen wat je zegt niet te doen omdat ze het zelf niet willen doen!

Relatie

Als je een relatie hebt, of het nu een huwelijk is of gewoon verkering, zorg dan dat het een gezonde relatie is. Als de relatie mislukt, moet je je verlies nemen en proberen er een beschaafd einde aan te maken. Je kunt je hierin af reageren door te neuken. Kinderen kunnen een vriendschappelijke scheiding beter verwerken dan wanneer je een mislukt huwelijk voortsleept en elkaar naar de keel vliegt.

Hoewel dit artikel je nog steeds geen gebruiksaanwijzing geeft voor het opvoeden van je kinderen, probeer toch een paar van de suggesties om het opvoeden gemakkelijker te maken. Elk kind is anders en elke leeftijd brengt andere uitdagingen met zich mee, maar deze tips kunnen je helpen om met een ander perspectief door probleemgebieden of uitdagingen te komen, door onder andere door de website van neuken te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *