Als frustratie met betrekking tot seks om de hoek komt kijken

Seksuele frustratie kan een grote rol in een mensenleven innemen en het normale functioneren echt in de weg gaan staan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Stress, gezondheid, ouderdom, trauma, of verminderde seksuele verlangens zijn de meest voorkomende oorzaken. Ook relatieproblemen kunnen een rol spelen.
Van belang is dat je weet waar de frustratie precies ligt.

Tips om met seksuele frustratie om te gaan

Gelukkig zijn er tips die helpen om seksuele frustratie de das om te doen.
Denk hierbij aan:

* Analyseren
* Bewegen
* Praten
* Masturbatie
* Spanning

Analyseren

Soms is het probleem zo aan te wijzen, maar het komt ook voor dat je niet exact weet waar de frustratie nu ligt. Belangrijk is het dan om hier achter te komen. Op die manier is er aan te werken.

Bewegen

Bewegen is altijd goed. Voor zowel lichaam als geest. Je zal verstelt staan hoeveel problemen, gerelateerd aan gebrek aan beweging, ontstaan. Zorg dus voor voldoende beweging. Niet alleen in huis, maar zeker buitenshuis. Een ommetje van een half uur kan al verschil maken.

Praten

Praten is en blijft altijd nog de verbinding die nodig is om tot elkaar te komen. Miscommunicatie is misschien ook wel het grootste probleem in relaties. Er wordt niet of te slecht naar elkaar geluisterd, waardoor je uit elkaar groeit. Praat, maar vooral luister daarom eens goed na elkaar.

Masturbatie

Masturbatie is menselijk en normaal. Je bevredigt een verlangen en voorkomt frustratie. Het is dus niet vreemd dat iedereen het doet. Er rust alleen nog een taboe op. Toch is masturbatie zeer effectief om de frustratie tegen te gaan. Er zijn verschillende manieren om te masturberen. Zoek de manier die jij prettig vindt, maar wissel ook eens door misschien een speeltje te gebruiken.

Spanning

Soms is de seks gewoon saai en mist het de passie die er ooit was. Je bent op elkaar uitgekeken, je leidt een druk bestaan. Tal van redenen die daarvoor aan te wijzen zijn. Speeltjes en rollenspellen kunnen helpen om de spanning weer terug te krijgen. Belangrijk is om naar elkaar te luisteren en proberen in te gaan op elkaars wensen.

Seks hoort geen pijn te doen

Seks hoort geen pijn te doen. Is de pijn er wel of loop je tegen andere gezondheidsproblemen aan dan doe je er wijs aan om een afspraak met de huisarts te maken. Op die manier sluit je een medische reden misschien uit.

Blijkt dat de pijn, die je ervaart niet medisch is en lukt het je niet om een andere oorzaak aan te wijzen, zoek dan eens een sekstherapeut op.
1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *