beginners guide in seksspeeltjes

Een vrouwvriendelijke beginners guide in seksspeeltjes

Tegenwoordig zijn er nog weinig mensen die ongemakkelijk worden bij het idee van seksspeeltjes. De vraag is daarom groot en het aanbod nog groter. Soms kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Mocht je opzoek zijn naar een speeltje voor jezelf, je partner of voor jullie samen, ben je hier aan het juiste adres. Plus, deze beginners guide in seksspeeltjes is vrouwvriendelijk en dus helemaal safe voor jou en ja vulva!

Ten eerste is het natuurlijk heel belangrijk om je eigen lichaam te leren kennen. Het kan verleidelijk zijn om met je kersverse aankoop de slaapkamer in te rennen om hem samen met je partner uit te testen. Toch is het handig om er eerst zelf eens mee te spelen. In je eentje kun je rustig, zonder alle invloeden van buitenaf, eens uittesten welke vibratiepatronen fijn zijn. Soms zit er zelfs een patroon tussen waar je net iets te gevoelig voor bent. Op het moment dat je dit zelf ontdekt hebt, kun je deze kennis voordat jullie aan de slag gaan met je partner delen.

Tip: bekijk het assortiment sextoys op iToyz.nl!

Masturbeer eerst met je vingers!

Voordat je opzoek gaat naar een passende vibrator (of misschien een ander speeltje), is het belangrijk om te weten wat je lekker vindt. Heb je genoeg aan clitorale stimulatie of is het voor jou heel belangrijk dat je G-spot ook gestimuleerd wordt? Dit soort realisaties kunnen je goed helpen bij het uitzoeken van een seksspeeltje.

Het is ook handig om even na te denken over je seksleven; waar kan jouw partner je nou echt helemaal gek mee maken? Neem ook dat soort dingetjes mee bij je keuze. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je het heerlijk vindt om op verschillende plekjes tegelijk gestimuleerd te worden. Er zijn speeltjes om die behoefte te vervullen, zoals bijvoorbeeld een rabbit vibrator. Schaf niet zomaar in het wilde weg wat aan, maar ga gericht opzoek naar iets waarvan je eigenlijk al kan inschatten dat het een prettige ervaring voor je zal zijn!

Goedkoop is duurkoop, écht waar

Als het moment dan daar is om je aankoop te gaan doen, is het goed om in je achterhoofd te houden dat goedkoop in het geval van seksspeeltjes toch écht duurkoop is. Naast dat je met zo’n goedkoop speeltje de kans hebt dat het na het eerste gebruik eigenlijk al uit elkaar valt, werken ze vaak ook minder goed. Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat er nog steeds een hoop gevaarlijke speeltjes verkocht worden. In deze seksspeeltjes zitten ftalaten, die ook wel weekmakers genoemd worden. Voor kinderspeelgoed zijn deze stoffen al jaren verboden, maar helaas mogen ze nog wel in volwassenenspeelgoed gebruikt worden. Bij regelmatig gebruik, dringen deze stofjes je lichaam binnen en kunnen ze een hoop narigheid veroorzaken. Zo zijn er een hoop gevallen bekend waarin weekmakers nierproblemen en zelfs kanker kunnen veroorzaken. Het is dan ook slim om weg te blijven van speeltjes die een heftige, plastic-achtige geur hebben. Let bij het aanschaffen op het materiaal. Alleen chirurgisch siliconen is veilig voor je lichaam. Ziet het er goedkoop uit? Kies dan toch maar iets anders. Je betaalt wat meer, maar het is beter voor jou en je lichaam.

Hoe stiller, hoe beter

Het hele huis wakker, de buren geïrriteerd en jij het schaamrood op je gezicht… Dat is een scenario waar je vast niet op zit te wachten. Denk bij het uitzoeken van een seksspeeltje dan ook goed na over de herrie die zo’n ding produceert. Er zijn een hoop fabrikanten die hier rekening mee houden en opties produceren die een stuk minder luid zijn dan de concurrentie. In het geval van huisgenoten of kinderen kan dit nog wel eens een doorslaggevende factor zijn in je ervaring met je aankoop.

Communicatie is het allerbelangrijkste

En niet alleen met je partner! Ga er maar vanuit dat een hoop van jouw vriendinnen net zoals jou wel eens nagedacht hebben over het aanschaffen van een seksspeeltje. Misschien heb je zelfs vriendinnen die er al een paar hebben. Vraag eens rond! Er zijn gigantisch veel opties en naast dat je de reviews kunt lezen, is het soms toch wel fijn om je vragen te kunnen stellen. Je zult je erover verbazen hoeveel vrouwen er dolgraag met je over willen babbelen. Verbreek het taboe door het gesprek te starten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *