3 tips bij het kopen van condooms

Voor veiligheid tijdens seks is het van belang om condooms te gebruiken. Condooms zijn namelijk een belangrijke anticonceptiemiddel en bovendien de enige anticonceptiemiddel die beschermt tegen soa’s. Dit is dan ook de reden dat velen ervoor kiezen om tijdens seks een condoom te gebruiken. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van condooms en zijn er nog dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen? Lees daarvoor nu 3 tips in deze blog!

Condooms kopen

Ga je condooms kopen? Volg dan de onderstaande tips:

  • Bestel online
  • Let op het soort condoom 
  • Kies de juiste maat

Lees verder voor een toelichting op bovenstaande tips!

Bestel online 

Een leuke tip bij het kopen van condooms: bestel ze online! Dit is iets wat je tegenwoordig gewoon kunt doen en ook steeds gebruikelijker wordt. Bovendien zijn er ook een aantal voordelen aan verbonden. Zo hoef je niet de deur uit en is het aanbod online groter. Bovendien kun je anoniem bestellen, en zie je op verpakkingen geen logo’s of stickers! Het online bestellen van condooms wordt steeds vaker gedaan.

Let op het soort condoom 

Wanneer je condooms gaat kopen, kun je voor een specifieke soort kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld ribbel condooms of dikkere condooms. Als je eens voor wat anders wilt kiezen of merkt een ander soort condoom nodig te hebben, let hier dan op bij het kopen!

Kies de juiste maat

Het komt vaak genoeg voor dat te kleine condooms scheuren en te grote condooms niet goed blijven zitten. Hierdoor loop je alsnog de risico’s die je probeert te voorkomen door het gebruiken van een condoom. Er wordt dus niet altijd voor de juiste maat gekozen. Bij het kopen van condooms is het van belang dat je hier goed op let en voor de juiste maat kiest!! Zo zorg je ervoor dat je op de juiste manier het condoom gebruikt, waarbij veiligheid van groot belang is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *