Snelle en nuttige tips voor een beter ouderschap

Kinderen zijn een geschenk! Veel mensen dromen ervan ooit kinderen te krijgen, terwijl anderen een onverwachte verrassing krijgen! In elk geval zijn er veel beslissingen te nemen om ervoor te zorgen dat je kind de best mogelijke opvoeding krijgt. Waar moet je beginnen? Hieronder volgt een kort artikel dat je wat tips geeft die anderen nuttig vonden:

Heb je een pauze nodig van het ouderschap maar kun je je geen oppas veroorloven? Probeer eens een speelafspraakje. Een goed opgezette speelafspraak geeft je kind wat extra socialisatie en stimulatie. Bovendien kun je genieten van wat volwassen tijd met de andere ouders die aanwezig zijn. Met deze volwassenen kun je sexverhalen delen.

Ben je gefrustreerd door een rommelige speelkamer dag na dag? Maak van het opruimen een spel en vraag je kinderen mee te doen. Zing een liedje of dans in het rond terwijl je opruimt. Daag iedereen uit om minstens vijf speeltjes op te rapen. Door dit te doen motiveer je je kinderen om te helpen en wordt het opruimen voor iedereen een beetje leuker.

Kinderen weerspiegelen vaak onbewust het beeld dat ouders op hen projecteren, dus zorg ervoor dat welk etiket je ook op je kind wilt plakken, het een positief etiket is. In plaats van op een klacht van verveling te reageren met, “Je maakt me gek, zoek iets om je bezig te houden”, kies je voor een meer bemoedigende richtlijn: “Je bent altijd al zo’n geweldige tekenaar geweest. Waarom probeer je niet een paar minuten te kleuren of te tekenen?”

Als je moeite hebt je peuter zijn medicijnen te geven, probeer het dan te mengen met chocoladesiroop. Dit zal je kind ertoe aanzetten zijn medicijn in te nemen in plaats van een gevecht aan te gaan. Je kunt ook proberen OTC medicijnen in de koelkast te leggen. Je peuter zal het moeilijk hebben om de smaak van de koude vloeistof te onderscheiden, waardoor hij eerder geneigd zal zijn ze in te nemen zonder tegen te stribbelen.

Zorg ervoor dat je schommels en mobieltjes stekkers gebruiken in plaats van batterijen. Als je een tweeling hebt gebruik je van alles twee en daar horen ook dubbele batterijen bij. Bespaar je de extra kosten door alleen voorwerpen te kopen of te laten registreren die je in het stopcontact kunt steken, zodat je geen hypotheek voor batterijen hoeft af te sluiten.

Veel ouders van tweelingen kopen bij het samenstellen van de kinderkamer meerdere wiegjes, alleen om erachter te komen dat hun baby’s samen willen slapen. Koop pas twee wiegjes als je de baby’s gekregen hebt. Sommige baby’s zullen echter nooit in slaap kunnen vallen als ze in dezelfde wieg liggen. Zoek uit welk type kinderen je hebt voor je de investering in een nieuwe wieg doet. Als je het toch vroegtijdig wilt kopen, zorg dan dat ze een goed retourbeleid hebben voor het geval dat.

Een goede opvoedtip is om je tiener een lift naar huis aan te bieden van een feestje als ze van plan zijn te drinken. Het is altijd een goed idee om je tiener een lift naar huis aan te bieden, want je weet maar nooit of hij of zij in een auto stapt bij iemand die gedronken heeft.

Prijs je kinderen. Sommige ouders zijn heel goed in het focussen op het negatieve, maar vergeten het positieve. Als een kind geprezen wordt laat het weten dat zijn ouders van hem houden en hem waarderen. Het maakt ze ook eerder geneigd positief gedrag te herhalen. Probeer minstens een keer per dag iets te zoeken om je kind over te prijzen.

Dating

Als je een relatie hebt, of het nu een huwelijk is of gewoon verkering, zorg dan dat het een gezonde relatie is. Je kunt altijd de website van sexverhalen bezoeken voor inspiratie. Als de relatie mislukt, moet je je verlies nemen en proberen er een beschaafde eind aan te maken. Kinderen kunnen een vriendschappelijke scheiding beter verwerken dan wanneer je een mislukt huwelijk voortsleept en elkaar naar de keel vliegt.

Hopelijk heeft het bovenstaande artikel je wat nuttige tips gegeven om te gebruiken bij de opvoeding van je eigen kinderen. Er zijn zoveel beslissingen te nemen bij het opvoeden van een kind. Onthoud dat kinderen een geschenk zijn, verwacht of onverwacht. Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *